5ος γύρος – Στην κορυφή η ΠΣ Περιστερίου

0

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου, η ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο αξιολόγησης ΕΛΟ στην Α΄ Εθνική κατηγορία, βρίσκεται μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά και την ολοκλήρωση του 5ου γύρου.

SONY DSC

Στο γύρο αυτό νίκησε το Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας με 7-3 και έφτασε τους 10 βαθμούς (5 νίκες) σε 5 αγώνες. Τους περισσότερους πόντους στην ομάδα του Περιστερίου έχει δώσει ο γκραν μετρ Στέλιος Χαλκιάς με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ 4,5 πόντους  έχει δώσει η Γερμανίδα Elisabeth Paehtz στη γυναικεία σκακιέρα της ομάδας, από 4 πόντους έχουν δώσει ο Γιάννης Σταθόπουλος και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναστασία Αβραμίδου, από 3,5 πόντους οι γκραν μετρ Χρήστος Μπανίκας και Γιάννης Παπαϊωάννου στις πολύ δύσκολες 1η και 2η σκακιέρα αντίστοιχα. Στον 6ο και προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει την πάντα ισχυρή Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη θέση της μέχρι στιγμής κατάταξη ισοβαθμούν ο ΣΟ Καβάλας και η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας ΄΄Αργοναύτης΄΄  με 8 βαθμούς η κάθε ομάδα (4 νίκες και μια ήττα), με την Καβάλα να υπερτερεί στο κριτήριο άρσης της ισοβαθμίας. Στον 6ο γύρο οι δυο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες.

Στην ομάδα της Καβάλας η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου έχει δώσει 5 πόντους, ο διεθνής μετρ Αντώνης Παυλίδης 4, η Αναστασία Τσιβελεκίδου 3,5 (σε 4 παρτίδες), από 3 βαθμούς σε 4 παρτίδες ο Ινδός γκραν μετρ  Pendyala Harikrishna  και ο γκραν μετρ Θάνος Μασροβασίλης.

Στην ομάδα της Κορινθίας ο Κύπριος Αντρέας Κελίρης έχει δώσει 4,5 πόντους, από 4 η Ρεβέκα Σαλαχίδου και η Φωτεινή Κόκκοτα,  3,5 σε 4 παρτίδες η Πολωνή  γκραν μετρ Monika Socko, 3 σε 4 παρτίδες ο Βούλγαρος γκραν μετρ KrumGeorgiev.

 

Share.

Leave A Reply